VÆRD AT VIDE

Hvordan foregår et besøg?



Når jeg kommer på besøg hos dig og din hest, starter jeg altid med at hilse på hesten og spørge lidt ind til de problemer eller udfordringer, du eventuelt oplever med din hest og om du ved om den har været ude for noget (f.eks. fald på folden, trukket baglæns i grimen på staldgangen og lignende ting).
Dernæst vil jeg, især hvis det er første gang jeg besøger jer, meget gerne se hesten i longe i alle 3 gangarter, hvis dette er muligt. Hvis ikke der er mulighed for det, vil jeg som minimum gerne lige se hesten skridte frem og tilbage for hånd på et lige spor.
Når jeg har set hesten bevæge sig, vil jeg se hvordan den står på sine ben og se på kropsholdningen i hvile og herefter vil jeg så gå igang med at finde blokeringer og spændinger og afspænde hesten. 
Hvis det er muligt vil jeg ofte også gerne se den i longe efter endt afspænding for at vurdere hvilke ting jeg har kunnet løsne op for umiddelbart og hvilke der skal arbejdes videre med.

Heste har det ligesom os med at "samle sammen" på spændinger og blokeringer, derfor er et enkelt besøg ofte ikke nok, da der ofte kommer flere ting til syne, når jeg får sluppet de umiddelbare spændinger.
Derfor slutter jeg også altid af med at vi sammen lægger en plan for hvad du som hesteejer, kan gøre for hesten indtil vi eventuelt skal ses igen.

Hvilke heste kan jeg afspænde?



Jeg kan afspænde alle typer heste, store som små, unge som gamle.

Dog afspænder jeg IKKE følgende:
Hopper i fol
Heste der står med større akutte skader der ikke er tilset af dyrlæge
Heste med feber eller infektioner
Heste der er blevet vaccineret indenfor det seneste døgn
Heste der har været bedøvet indenfor det seneste døgn

Praktisk info



- Jeg sætter stor pris på at hesten er tør og ren når jeg kommer, det gør det nemlig meget nemmere for mig at mærke spændinger og blokeringer hos hesten.

- Heste er forskellige og nogle heste (især de meget sensitive) fungerer bedre med at vi f.eks. står i boksen eller på folden og afspænder fremfor på staldgangen. Det gør jeg gerne, men underlaget skal være fast og skridsikkert der hvor vi står og ved dårligt eller meget varmt vejr, skal der være mulighed for at det sted vi står, er overdækket.

- Der er ikke som sådan nogle bivirkninger forbundet med KST, FIT og ETBT, men hesten kan opleve forbigående træthed fordi kroppen selv arbejder videre, efter jeg er færdig. Derfor bør hesten som minimum have et døgns fri fra ridning eller longearbejde og have fri adgang til frisk vand. Hesten må dog gerne gå en tur både lige bagefter den er blevet afspændt og den efterfølgende dag.